Potențialele beneficii ale consumului apei alcaline cu pH 8.8 în tratamentul refluxului

Friday, May 5, 2017

La nivel celular, pepsina este fundamentală pentru mecanismul fiziologic al refluxului gastroesofagian și deși originea afecțiunii laringelui în refluxul laringofaringian diferă de originea afecțiunii esofagului în refluxul gastroesofagian, amândouă afecțiunile sunt cauzate de pepsină care are nevoie de acid pentru activare.

Mai mult, pepsina la oameni rămâne stabilă la pH de 7.4 și poate fi reactivată prin ioni de hidrogen din orice sursă. Așadar, apa de la robinet și cele mai multe ape îmbuteliate (cu pH având valori cuprinse între 6.7 și 7.4) nu pot destabiliza pepsina. Scopul acestor studii este de a investiga dacă apa natural alcalină ce conține bicarbonat ar putea dezactiva pepsina și să stabilească o formă de tamponare a acidului.

Studiile de laborator au fost efectuate pentru a determina dacă pepsina la oameni este dezactivată de apă alcalină cu pH 8.8. Mai mult, capacitatea apei alcaline de a acționa ca un tampon a fost măsurată și comparată cu cea a celor mai populare ape îmbuteliate de pe piață.

Rezultatele au demonstrat faptul că apa alcalină cu pH 8.8 a dezactivat pepsina umană și capacitatea sa de a funcționa ca un tampon a depășit cu mult apele obișnuite.

Concluzia reprezintă faptul că spre deosebire de apele obișnuite din comerț, apa alcalină cu pH 8.8 alterează instantaneu pepsina, făcând-o inactivă. Astfel, consumul apei alcaline ar putea avea efecte terapeutice asupra pacienților ce sunt afectați de reflux gastroesofagian.

 

*Informațiile au fost preluate din acest articol https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22844861