• 0725.689.941
  • contact@sacagiu.ro

Conexiunea dintre consumul apei alcaline, echilibrul acizilor grași și o hidratare mai bună

În cadrul acestui studiu, 38 de subiecți au fost grupați conform genului și obiceiurilor legate de activitatea fizică a acestora și apoi au fost împărțiți într-un grup de control (12 femei, 7 bărbați, între 21 și 25 de ani, care efectuau mai mult sau mai putin 4 ore de activitate fizică pe săptămână) și un grup de experiment (13 femei, 6 bărbați, între 20 și 24 de ani, care efectuau mai mult sau mai puțin 4 ore de activitate fizică pe săptămână). Grupul de control a consumat apă obișnuită pentru a crea efectul placebo timp de patru săptămâni. Grupul de experiment a consumat apă obișnuită pentru a crea efectul placebo în timpul primei și celei de-a patra săptămâni și apă alcalină în timpul celei de-a doua și celei de-a treia săptămâni. În tot acest timp, le-a fost recoltat sânge din deget și mostre de urină de trei ori pe săptămână.

Concluziile experimentului au relevat faptul că în cadrul grupului de control nu au fost observate modificări, câtă vreme în cadrul grupului de experiment au fost observate modificări ale pH-ului sângelui și urinei (de la 6.23 la 7.07, respectiv de la 7.52 la 7.69), o osmoză a scăzută a sângelui și o osmoză crescută a urinei, toate acestea în timpul celei de-a doua săptămâni de tratament. Mai mult decât atât, aceste variabile au revenit la starea inițială atunci când subiecții din grupul de experiment au revenit la apă obișnuită pentru a crea efectul placebo în cadrul celei de-a treia săptămâni.

În concluzie, a fost evidențiat faptul că un consum al apei alcaline este asociat cu îmbunătățirea echilibrului acizilor grași din corp (alcalinizarea sângelui și a urinei) și un nivel crescut al hidratării. Prin comparație, subiecții care au consumat apa placebo nu au prezentat nicio modificare în același interval de timp. Aceste rezultate indică faptul că un consum regulat al apei alcaline ar putea fi un factor nutrițional important care influențează echilibrul acizilor grași din corp și hidratarea adulților.

*Informațiile despre studiu au fost preluate din acest articol: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20836884

Conexiunea dintre consumul apei alcaline, echilibrul acizilor grași și o hidratare mai bună