• 0725.689.941
  • contact@sacagiu.ro

Care este conexiunea dintre un pH scăzut în corp și greutatea în exces?

Prin consumul alimentelor ce conțin ingrediente toxice precum îndulcitori artificiali, monoglutamat de sodiu, uleiuri nesănătoase, conservanți, mâncare procesată, sau prin expunerea regulată la alte tipuri de chimicale, cum ar fi cremele de protecție solară, spray-urile împotriva insectelor sau produsele de îngrijire a corpului, dar și la poluarea din mediul înconjurător, corpul se suprasolicită pentru a produce din ce în ce mai multe celule grase pentru a depozita aceste toxine în exces. Acesta ar putea fi raspunsul la întrebarea de ce dietele, exercițiile fizice și disciplina nu rezolvă problemele cu greutatea în plus.

Agenția pentru Protecția Mediului a dezvăluit că prin efectuarea de biopsii pentru 400 de oameni a descoperit faptul că fiecare persoană prezenta toxine stocate în celulele grase și au fost găsite peste 100 de tipuri de chimicale toxice.

Ați vrea ca acizii grași să se depună pe pereții arterelor dumneavoastră?

Mai mult ca sigur nu. Când sângele tinde să fie acid, acizii grași, care în mod normal ar fi încărcați negativ, devin pozitivi. Cum opusele se atrag și vasele de sânge au încărcătură negativă, acum acizii grași vor fi atrași de pereții arterelor dumneavoastră.

Un alt aspect important legat de conexiunea dintre aciditate și grăsime este faptul că pH-ul sângelui controlează eficiența insulinei și insulina echilibrată este una dintre cheile către menținerea unei greutăți optime.

Dacă vă gândiți la faptul că problemele cu tiroida ar putea fi legate de creșterea dumneavoastră în greutate, cel mai probabil aveți dreptate. Iodul este esențial pentru funcționarea propice a tiroidei, dar iodul necesită un nivel optim al pH-ului pentru a putea fi asimilat. Fără un nivel adecvat de iod, tiroida nu va funcționa la cea mai bună capacitate, creând mediul potrivit pentru o serie de probleme de sănătate, cum ar fi greutatea excesivă, diabet, depresie, energie scăzută, infarct etc.

În concluzie, aciditatea crescută transformă procesele ce au loc în corp într-unele distructive. Corpul trebuie să neutralizeze și să elimine acizii și toxinele. Practic, unul dintre cele mai sănătoase și eficiente moduri de a pierde în greutate este detoxifierea organismului și echilibrarea nivelului pH-ului.

Care este conexiunea dintre un pH scăzut în corp și greutatea în exces?